Nézsai “Ezersziget” horgásztó

Váctól 15 Km-re Alsópetény szomszédságában található Nézsa. A falu végén kis völgyben fekszik az Ezersziget horgásztó. Nem túl nagy a vízterület, de a kis szigeteivel szemet gyönyörködtető látvány. 1000,- Ft a napijegy, engedély nem kell, a halat meg kell venni.

Rendezett, kulturált a part, de csak 1 WC található a környéken, büfé sincs, viszont 10 méterenként csikktartó, 50 méterenként szemetes van. Reggel 6-tól este 7-ig lehet horgászni. Keszeget 2 kg, nemes halat 4 kg fölött elvinni tilos!

Gyors etetés után máris horgászunk. Be sem tudtam állítani az eresztéket, mert még üres horogra is azonnal kapott a kárász. Aprók voltak, de hatalmas mennyiségben. Ezt elkerülendő, elkezdtem messzebbre és mélyebb vizet keresve horgászni. A velem szemben úgy 20 méterre lévő sziget előtt megtaláltam a „TUTI” helyet. Itt már nagyobb kárászok jöttek (20-30 dekásak ).

A szomszéd amatőr egyenlőre több szerencsével járt.

2 óra múlva a sógorom megakasztotta az első dévérkeszeget, ami jó fél kilós volt. Na mondom, ez se lesz így rossz, de aztán megint csak a kárászok érkeztek…

11 óra magasságában előszedtem a csodacsalit, amit még eddig sose próbáltam (epres csalizó puliszka). Készültem vele a Feedert felcsalizni, de egy kicsit elbambultam (nekem is szabad!). Révületemből a nyeletőfék sivítása rázott fel. Bevágás után erőteljes húzás volt a válasz. A szomszédos szigetecske oldalában, a vízben álló bokor felé úszott. Megpróbáltam erőltetni, de ő lett a győztes. Jutalmam egy újraszerelés. Most már bizakodva lestük feszesen a jelzőket!

Nem sokkal később megérkezett az első ponty (-ocska), egy 10-15 dekás egynyaras gyönyörűség. A most már puliszkával csalizott Match boton megindult a hal. A csali mérete miatt csak a nagyobb halak tudták felvenni. A szigetek tövében 1,2 méteres vízben ismét pontykapás.

A következő két órában többször is szakadtam a halak mérete, illetve a meder tereptárgyai miatt. De azért mégiscsak sikerült horogra csalni pár 0,2-4,5 kilós pontyot, és egy-két szebb keszeget. A napi fogott kárász mennyisége, saccra 40 kiló körül mozgott.

Összegezvén a napot: kissé hiányos szolgáltatás, de gyönyörű környezet, alacsony ár, kifogástalan élmény, rengeteg hal. Aki olcsón szeretne szórakozni, esetleg a családot is rá szeretné venni a horgászatra, azoknak feltétlenül ajánlanám ezt a helyet.

1 Válasz for “Nézsai “Ezersziget” horgásztó”

  1. Biller István szerint:

    Laci! Nagyszerűek a cikkeid. Gyönyörűek és művésziek a fotóid. Sosem tartottam sokra a horgászatot, de kezdem megérteni, becsülni és megkedvelni azt a cikkeidből. Még az is lehet, hogy egyszer elmegyek horgászni…

Hozzászólás

HIRDETÉS

Bejelentkezés - BlogNews Theme by Gabfire themes